Jaloezieën

Jaloezieën zijn binnenzonwering met horizontaal of verticaal draaibare lamellen. Met jaloezieën kunt u in één handomdraai eenvoudig de gewenste lichtinval en doorkijk creëren. Jaloezieën zijn perfect als raamdecoratie in een woonkamer, kantoor of werkkamer aan de straatkant. Zo heeft u altijd uw privacy en lichtinval in eigen hand.

De horizontale lamellen in een jaloezie kunnen zowel naar voren als naar achteren kantelen. Het naar achteren kantelen is erg handig wanneer u de inkijk van buitenaf wilt beperken, maar toch optimaal wilt genieten van het daglicht.

Verticale lamellen, ook wel bekend als verticale jaloezieën, zijn stroken van kunststof of aluminium die aan een rail hangen. In het geval de stroken  van textiel zijn vervaardigd, noemt men ze ook wel lamelgordijnen. U bedient de rail, waardoor de lamellen gedraaid en/of opzij geschoven kunnen worden. Liever een open raampartij? Dit creëer je in één handomdraai door de verticale lamellen helemaal opzij te schuiven. Voor de vele bedieningsmogelijkheden verwijzen wij naar het bedieningsgedeelte van de site.

Veel mensen zullen jaloezieën kennen als Luxaflex. Tussen deze twee benamingen zit geen verschil. Luxaflex is een merk jaloezie dat door de jaren heen synoniem is geworden voor een jaloezie. Hier is dus de productnaam de merknaam geworden, evenals dat het geval is bij Cola, Lips en Lego.