Markiezen

Een markies is de klassiekste vorm van zonwering die meer en meer terug in de belangstelling komt. Markiezen kunnen op zowel moderne als traditionele woonhuizen en gebouwen worden toegepast.  Door hun vorm geven ze een beeldbepalende uitstraling aan het complex. Bovendien zijn markiezen bij uitstek geschikt als reclamedrager.

Houten markiezen

Beudeker Zonwering levert de originele markies met zijn vurenhouten frame en red cedar omkasting. De markies is bekleed met effen of streepdoek en afgewerkt met biesband en siernagels in elke gewenste kleur. Standaard wordt dit type markies bediend met een optrekkoord, maar bediening met behulp van een draaistang binnen of buiten of met een elektromotor behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden. U kiest uit diverse modellen. De standaard afmetingen zijn maximaal 500 cm breed en 150 cm uitval. Grotere afmetingen zijn met een aantal aanpassingen uiteraard ook mogelijk. Een (houten) markies is  ideaal als overkapping boven een terras van restaurants en café’s. Dit wordt al veelvuldig toegepast bij rookruimtes in deze horecagelegenheden.

Aluminium markiezen

Markiezen worden tegenwoordig,  inclusief de omkasting, geheel vervaardigd uit onderhoudsvrij aluminium. Evenals de houten markies wordt de aluminium versie bekleed met effen of streepdoek en afgewerkt met biesband en siernagels in elke gewenste kleur. Standaard wordt dit type markies bediend met een optrekkoord, maar bediening met behulp van een draaistang binnen of buiten of met een elektromotor behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden. U kiest uit diverse modellen. De standaard afmetingen zijn maximaal 500 cm breed en 150 cm uitval. Grotere afmetingen zijn met een aantal aanpassingen uiteraard ook mogelijk. Evenals de houten markies is deze aluminium versie ideaal als overkapping boven een terras van restaurants en café’s. Dit wordt al veelvuldig toegepast bij rookruimtes in deze horecagelegenheden.

Lakfolie markiezen

Lakfolie markiezen zijn door hun hoge attentiewaarde en het feit dat ze uitstekend van reclame te voorzien zijn bij uitstek geschikt voor bedrijven, winkels, café’s, hotels en restaurants. Ze zijn in vele vormen en afmetingen leverbaar en meestal permanent, dus niet bedienbaar, aan de gevel gemonteerd. Voor de vele bedieningsmogelijkheden verwijzen wij naar het bedieningsgedeelte van de site