Plissé- en Duette gordijnen

Plisségordijnen
Plisségordijnen (plissé komt uit het Frans en betekent geplooid) zorgen voor een sfeervolle uitstraling van uw interieur en bestaan uit een geplooide enkele laag transparante of semi-transparante stof. Bij een transparante stof kunt u nog wel enigszins naar buiten kijken, terwijl de semi-transparante stof wel licht doorlaat, maar u er niet doorheen kunt kijken.

Plisségordijnen hebben een soort harmonica-effect; u kunt ze strak opvouwen voor een volledige lichtinval, maar ook helemaal uitvouwen, waardoor het hele raam wordt bedekt. Met een top-down model kunt u het plisségordijn van boven naar beneden dicht doen, terwijl u bij een top-down/bottom-up model  het plisségordijn zowel van boven naar beneden, als van beneden naar boven kunt sluiten. Beudeker adviseert u graag over de vele opties die plisségordijnen voor het interieur bieden.

Duette-gordijnen
Het Duette-gordijn is de tweelaags variant van het éénlaags plisségordijn. De dubbele stoflaag van de Duette heeft een honingraatvorm waar de koorden doorheen lopen. De koorden zijn vrijwel niet zichtbaar en zichtbare gaatjes, zoals bij Plisségordijnen te zien zijn, kent de Duette niet. Een Duette is uiteraard ook leverbaar als top-down/bottom-up model.

Duettes hebben door hun dubbele stoflaag en honingraatvorm een betere isolatie qua temperatuur en geluid dan de enkellaags Plisségordijnen. De lucht wordt tussen de dubbele laag vastgehouden waardoor het huis zomers koel en ‘swinters warm blijft.

Het voordeel van Plissé en Duette is, dat ze voor veel verschillende raamvormen kunnen worden gebruikt, zoals bijvoorbeeld dakramen, schuine ramen, driehoekige ramen en serres. Duettes zijn in vele soorten, maten en in veel verschillende stoffen verkrijgbaar. Ze zijn er in verduisterende, transparante en gemetalliseerde stoffen. Neem voor een goed advies hoe u deze gordijnen aan kunt passen aan uw interieur contact op met Beudeker Zonwering. Wij helpen u graag bij het maken van uw keuze.

Voor de vele bedieningsmogelijkheden voor deze types binnenzonweringen verwijzen wij naar het bedieningengedeelte van de site.