Raamfolie

Raamfolie is een flinterdunne folie die u op uw glas plakt, met als belangrijkste eigenschap dat raamfolie in een huis nog licht binnenlaat. Waarom kiezen voor glasfolie? De reden verschilt per soort folie. Wilt u bijvoorbeeld uw energierekening verlagen of de zonnewarmte tegengaan? Dan kiest u voor isolatiefolie of warmte- en zonwerende folie. Wilt u het glas versterken en inkijk van ongenode personen beperken? Kies dan voor veiligheidsfolie.

Maar ook voor decoratieve of privacy doeleinden kan folie voor uw ramen ideaal zijn. U creëert in een handomdraai een glas-in-lood look, de uitstraling van gezandstraald glas of een mooi decoratief patroon op uw ramen. Privacyfolie heeft vaak een matte afwerking en kan tevens als decoratieve raamfolie worden gebruikt. Raamfolie is ook populair omdat men er allerlei vormen zoals logo’s, huisnummers en decoraties in kan (laten) uitsnijden.

Prijs is een andere reden waarom glasfolie populair is. Ten opzichte van rolluiken en screens is glasfolie vele malen voordeliger in aanschaf. Uiteraard kan de folie qua mate van bescherming en afscherming niet tegen deze systemen op, maar in veel gevallen kan het een aanvaardbaar alternatief zijn. Het laatste punt van gemak vormt het feit dat raamfolie eenvoudig kan worden verwijderd. Uitgesneden huisnummers, namen of logo’s verwijdert u bij een eventuele verhuizing weer in een handomdraai.