Screens

Screens – ook wel verticaalschermen genoemd – zijn de ideale zonwering op plaatsen waar een knikarmscherm of een uitvalscherm niet kan worden toegepast. Het doek wordt bij deze schermen in de bovenbak opgerold, de onderzijde van het doek zit vast in de onderrail, welke met nokken in de geleiders aan weerszijden loopt.

Screens zijn uitgevoerd met weerbestendig, onderhoudsvrij, geplastificeerd glasvezeldoek met een open weving. Hierdoor wordt tot 85% van de zoninstraling tegengehouden; de resterende invallende 15% zorgt nog voor voldoende daglicht binnen en maakt dat men vanuit binnen toch enigszins zicht naar buiten behoudt. (Let op, als het buiten donker is en er binnen licht brandt, werkt dit andersom). Ook als grote windvastheid wordt vereist, is een screen een goede oplossing. Een ander voordeel van een screen is dat dit het hele raam bedekt en er niet, zoals bij knikarm- en uitvalschermen, vanaf opzij inval van zonlicht mogelijk is.

Voor een extra windvastheid (getest tot windkracht 12) kan men kiezen voor een screen met een zogeheten “zip” of “rits” doek.  Hierbij is het doek aan beide zijkanten voorzien van een aangesealde “halve” rits. Deze halve rits wordt bij het zakken van het doek met het andere deel van de rits in de geleiding gevoerd, waardoor het doek over de gehele hoogte strak, rammelvrij en windvast verbonden is met de geleiders. (Door de totale afsluiting aan beide zijden kan het scherm als het aan de onderzijde op een vensterbank aansluit, ook dienst doen als hor). Dit systeem is tevens uitstekend geschikt als afsluiting van overkappingen, veranda’s en serre’s.

Het aluminium frame kan in een aantal standaard kleuren worden geleverd, maar ook worden gemoffeld in een kleur naar keuze. Voor de vele bedieningsmogelijkheden verwijzen wij naar het bedieningsgedeelte van de site