Bediening binnenzonwering

Tegenwoordig worden de meeste binnen- en buiten zonneschermen geleverd met een elektrische bediening. Dit niet alleen in verband met het bedieningsgemak, maar ook voor een jarenlange probleemloze werking zonder slijtage van optrekbanden, staaldraden of bedieningsmechanieken.Ook zal een scherm met een elektrische bediening (indien juist afgesteld) nooit onregelmatig, te wild of te strak worden af- of opgerold.

Een ander voordeel is dat het  bijbehorende elektriciteitssnoer waterdicht afgekit en in alle richtingen naar binnen kan worden doorgevoerd. Als wordt gekozen voor een afstandsbediening kan het elektriciteitssnoer vaak – zonder eerst naar een schakelaar te worden gevoerd – uit het zicht naar een 220V aansluitpunt worden weggewerkt.

De afstandsbediening kan op iedere willekeurige plaats binnen 50 meter afstand worden gebruikt en het signaal is sterk genoeg om door 2 betonnen muren het scherm te bereiken.

Een afstandsbediening is (ook achteraf) eenvoudig te voorzien van een draadloze zon-/windautomaat. Deze automaat kunt u met de afstandsbediening in- en uitschakelen. Dit is een extra functie van de afstandsbediening; u kunt natuurlijk altijd nog zelf het scherm met de afstandsbediening besturen. De automaat meet de hoeveelheid zonlicht en laat met een ingestelde vertraging het scherm zakken als de ingestelde waarde wordt overschreden. Omgekeerd haalt de automaat het scherm ook weer automatisch met een vertraging op als de gemeten waarde weer daalt.

Een nieuwe manier van bedienen is via een verbinding via internet, zodat via een app op telefoon of tablet wereldwijd het scherm of rolgordijn kan worden bediend en worden bekeken of dit dicht of open staat. Voor nadere informatie en mogelijkheden kunt u ook kijken op www.somfy.nl