Zonnepanelen

Waarom Beudeker
Beudeker Zonwering staat in de Zaanstreek en ver daarbuiten al jarenlang bekend als leverancier van zonweringen rolluiken, rolhekken en raamdecoratie. De opgedane ervaring met het leveren en vooral het monteren van deze kwaliteits-zonweringsproducten aan gevels van gebouwen, wordt nu door Beudeker ook gebruikt voor het leveren en vakkundig installeren van zonnepanelen. Zo werd het gebruik van zonnestraling een nieuwe specialisatie van Beudeker Zonwering naast de al aanwezige vakkennis over het beschermen hiertegen

Canadese Topkwaliteit
De prestaties in een klimaat zoals het Nederlandse, vormden het selectiecriterium voor de keuze van de zonnepanelenleverancier. Op basis daarvan kwamen we uit bij de Canadese fabrikant “Canadian Solar”. Hier konden we het meest geschikte pakket voor u samenstellen met de beste prijs-/kwaliteitsverhouding gekoppeld aan het meest optimale rendement.

Alle CanadianSolar-panelen worden volgens de strengste “westerse” normen geproduceerd en gecontroleerd. Derhalve hebben ze de nodige kwaliteits- en duurzaamheidscertificaten verkregen. U krijgt een garantie van maar liefst 25 jaar op het probleemloos functioneren van deze panelen op uw dak. Daarbij is het risico herverzekerd bij Europese verzekeraars zodat u – zelfs bij faillissement van de fabrikant – volledige zekerheid wordt geboden.

Sedert enige tijd is de markt van zonnepanelen zó uitgebreid en verbeterd dat we ons leveringsprogramma hebben uitgebreid met op kwaliteit gecontroleerde zonnepanelen van andere gerenommeerde fabrikaten. Met de keuze van dit assortiment kan Beudeker u een eerlijk en betrouwbaar advies op het gebied van zonne-­‐energie geven. Zeker bij de aanschaf van zonnepanelen is dat een absolute noodzaak. De door Beudeker gebruikte zonnepanelen leveren ook stroom bij bewolkt weer en in de winter. Sterker nog, het rendement van de Canadian Solar panelen is zelfs aangetoond beter bij ons Nederlandse koude en winderige weer!

De installatie
Zonnepanelen kunnen met een hiervoor ontworpen montagesysteem op elk schuin dak of met speciale beugels op een plat dak worden geplaatst. Daar wekken ze elektrische stroom op die u terug levert aan uw energiebedrijf. In het gunstigste geval levert u zoveel stroom terug dat u geld van uw energieleverancier terugontvangt. Uiteraard is het ook mogelijk om zelf alle opgewekte stroom te gebruiken voor bijvoorbeeld vakantiewoningen, caravans en boten.

Een zeer belangrijk onderdeel van de installatie is de omvormer, die de van de zonnepanelen afkomstige lage gelijkspanning omzet naar een voor het stroomnet geschikte hogere wisselspanning. De zorgvuldige keuze van het juiste type omvormer zorgt daarbij voor een optimale opbrengst van de gebruikte zonnepanelen. De leverancier van onze zonnepanelen rekent per project uit welke omvormer voor een situatie het meest geschikt is en de hoogste opbrengst oplevert. De actuele opbrengst is bij sommige omvormers zelfs via een WiFi verbinding direct en vanaf iedere locatie met een speciale app op tablet of smartphone via internet te bekijken.

Teruglevering aan het net
Uw meterkast is de spil waar alles om draait. Uw huisinstallatie is daar op aangesloten en de door de zonnepanelen opgewekte stroom komt hier binnen om terug geleverd te worden aan het openbare stroomnet. Als u zelf geen energie verbruikt en er wel zonne-energie wordt geleverd, zal uw kwH-meter in de meterkast achteruit draaien. U bespaart dan maximaal op uw energierekening. Op het moment dat u energie verbruikt en er ook zonne-energie wordt geleverd, zal de kwH-meter minder snel achteruit of langzaam vooruit draaien. Uw totale stroomverbruik zal daardoor significant lager worden. Het is in Nederland door de geringe vergoeding voor terug geleverde stroom helaas niet erg rendabel om méér terug te leveren dan u zelf verbruikt.

De belangrijkste voordelen van zonne-energie:
• Het maakt u ongevoelig voor verhogingen van de energieprijs;
• Zonne-energie belast het milieu niet en draagt substantieel bij tot het uitbannen van fossiele energie.
• Waardevermeerdering van uw woning of bedrijfspand;
• U wordt (minder) afhankelijk van de grote energiebedrijven;
• Zonnepanelen geven een hoog rendement op uw investering;
• U heeft een onbeperkte gratis energiebron;
• Zonnepanelen verdienen zichzelf snel terug;
• Geen mechanische slijtage, daardoor vrijwel geen onderhoud.

Voor meer informatie of prijsindicatie over onze producten verwijzen we u naar het contactgedeelte of prijsindicatie gedeelte van de site