Overige gordijnen

Paneelgordijnen
Paneelgordijnen, ook wel Japanse gordijnen of Japanse schuifpanelen genoemd, bestaan uit brede verticale banen stof die aan de bovenkant bevestigd worden aan ophangrails. De breedte van de panelen kan variëren van 50 tot 120 centimeter. Elke paneel heeft aan de onderkant een lat, waardoor het gordijn verzwaard wordt. Hierdoor hangt het gordijn altijd mooi strak.

Door het feit dat er meerdere ophangrails achter/naast elkaar liggen, kunnen paneelgordijnen op veel manieren, achter elkaar, voor elkaar of overlappend hangen. Er zijn zelfs paneelgordijnen-ophangingen beschikbaar met een railsysteem met 6 sporen naast elkaar.

Mogelijkheden zijn er te over voor de samenstelling van een paneelgordijn. U kunt bijvoorbeeld een dichte en transparante stof combineren. Of een afwijkende kleurbaan in uw gordijn opnemen. Zo kunt u optimaal genieten van design, uitzicht en lichtinval zonder concessies te hoeven doen aan uw privacy.

Ze zijn met hun strakke en moderne uitstraling uitermate geschikt als raamdecoratie voor grote ramen, schuifpuien en serres. Heeft u een ruimte die u in tweeën zou willen delen? Ook daarvoor zijn paneelgordijnen bij uitstek geschikt. Uiteraard zijn de paneelgordijnen niet geluidwerend, maar ze zorgen voor een visuele afscheiding in het vertrek die u ook eenvoudig weer wegschuift.

Vouwgordijnen
Een vouwgordijn heeft veel van de eigenschappen van het rolgordijn. Het belangrijkste verschil zit in de manier van ophalen. Het vouwgordijn wordt namelijk niet opgerold maar – zoals de naam als zegt – in plooien opgevouwen. Dit is mogelijk omdat het gordijn aan de achterkant is voorzien van baleinen
(ronde staafjes). De baleinen bevinden zich op regelmatige afstanden zodat er een strak effect ontstaat en u het gordijn als een pakket kunt optrekken. Vouwgordijnen passen in ieder interieur; van klassiek tot modern. Al in de tijd van de Romeinen kwamen ze voor; vandaar dat ze ook wel Roman Blinds of Roman Shades worden genoemd. Ze zorgen voor een goede isolatie tegen de kou en zijn zeer goed voor de akoestiek in een woning.

Daarnaast zijn bijna alle vouwgordijnen in tegenstelling tot veel andere raamdecoraties makkelijk schoon te houden. De vouwgordijnen kunnen van het ophangsysteem worden losgemaakt en gewoon in de wasmachine op 30 graden worden gewassen. Hang ze vochtig terug, zodat ze voor het raam kunnen drogen. Hartstikke handig, lekker fris en het kost maar weinig moeite.

Vouwgordijnen kunnen zeer goed op slaapkamers voor verduistering dienen.. Door gebruik te maken van een verduisterende voering achter de stof komt er geen enkel licht door de stof heen.

Voor de vele bedieningsmogelijkheden van deze types binnenzonwering verwijzen wij naar het bedieningengedeelte van de site.